In vergelijking met andere provincies liggen er in Noord-Brabant veel meer mensen in het ziekenhuis door het coronavirus. De ziekenhuizen zijn er zelfs overvol. Daarom wordt een deel van de Brabantse patiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land. En het leger gaat daarbij helpen.

Het leger gaat de Brabantse ziekenhuizen helpen door het vervoer van de patiënten goed te regelen. Ook gaan ze meehelpen met uitzoeken waar de mensen naartoe kunnen. De Brabantse ziekenhuizen zijn daar heel blij mee, want zo kunnen de zieke mensen betere zorg krijgen. Bovendien worden er vanaf maandag waarschijnlijk nog meer mensen ziek door het coronavirus.

Dagen geleden besmet

Waarom de kans groot is dat er vanaf maandag meer mensen in het ziekenhuis terechtkomen? Als je het coronavirus oploopt, merk je daar niet meteen iets van. Meestal voel je je pas na 2 tot 12 dagen ziek. De ziekenhuizen zeggen dat veel mensen vanaf maandag ziek zullen worden, omdat ze besmet zijn geraakt toen plekken als scholen en restaurants nog open waren.

Niet gevaarlijk

Gelukkig genezen meeste mensen gewoon van de ziekte die je van het coronavirus krijgt. Voor ouderen of mensen die al problemen met hun gezondheid hebben voordat ze het virus krijgen, is het gevaarlijker.