Jij blijft misschien thuis vanwege het coronavirus. Maar de verzorgers van het aquarium Sea Life in Den Haag moeten gewoon naar hun werk toe. Zelfs nu het park voorlopig dicht is. Want tja, die otters, octopussen, zeeschildpadden en vissen voeren zichzelf niet. Nu de bezoekers even wegblijven, hebben de verzorgers tijd om de dieren extra aandacht te geven. Hoe? Dat vertelt verzorger Sander aan NUjunior.

Dat Sea Life voorlopig gesloten blijft voor bezoek is vervelend, zegt dierenverzorger Sander. Maar je kunt er ook iets moois van maken! Eens in de zoveel tijd moeten alle dieren bijvoorbeeld worden onderzocht door de dierenarts. Maar daarvoor moeten ze wel een beetje meewerken. Ze moeten bijvoorbeeld zelf in een box kruipen waarmee ze vervoerd kunnen worden. Om ze dat te kunnen leren, moeten ze getraind worden. En dat gaat makkelijker zonder publiek, zegt Sander.

Zien hoe zo'n leeg aquarium eruit ziet? Sander laat het zien:

Aquarium Sea Life heeft door corona extra tijd om de dieren te trainen
1
Aquarium Sea Life heeft door corona extra tijd om de dieren te trainen

Bah, publiek

"Een van onze otters houdt niet zo van publiek", zegt Sander. "Ze wordt heel onrustig van geschreeuw. Dan gaat ze bijvoorbeeld bijten. Het is dan lastig om haar nieuwe dingen te leren, zoals in zo'n hok kruipen waarmee ze naar de dierenarts kan. Nu kunnen we daar lekker de tijd voor nemen!"

Ernie in een hangmat

Ook de zeeschildpad Ernie moet leren meewerken als hij naar de dokter moet. "Hij moet zelf in een soort hangmat gaan liggen, zodat we hem uit het water kunnen halen", vertelt Sander. "Maar Ernie is flink gegroeid, dus zijn oude hangmat is te klein! Hij kan nu in alle rust, zonder publiek, wennen aan zijn nieuwe hangmat."

Octopus versus potje

De dieren in Sea Life krijgen door het coronavirus niet alleen meer ruimte om aan nieuwe dingen te wennen. De verzorgers hebben ook meer tijd om met hen te spelen! "Een van onze andere otters vindt het bijvoorbeeld heel leuk om een speeltje terug te brengen als je het weggooit. En we hebben meer tijd om onze octopus te vermaken. Octopussen vervelen zich namelijk snel. Daarom stoppen we zijn eten bijvoorbeeld in potjes. Dan mag hij zelf uitzoeken hoe hij die met zijn acht armen openmaakt!"