Op NUjunior.nl vind je elke dag het laatste, leukste, gekste en bijzonderste nieuws. Maar niet over al het nieuws wordt geschreven, terwijl het voor jou misschien juist wel superbelangrijk is! Daarom licht NUjunior eens in de zoveel tijd hét nieuws van iemand uit. Deze keer: Isabel (8) en Olivia (8) haalden samen met Veerle (7), Juul (7), Emily (6) en Anneloes (5) geld op voor de koala's in Australië.

Weet je nog dat er een tijdje geleden heel veel bosbranden waren in Australië? Daardoor hadden de koala's en andere dieren het erg moeilijk.

Veerle: "Op televisie zagen we de bosbranden in Australië. Er werd gezegd dat de koala's in gevaar waren. Dat vonden we heel erg, dus wilden we geld ophalen om ze te helpen."

De meiden bedachten allemaal dingen om geld mee te verzamelen. Een heitje voor een karweitje noemden ze dat.

Karweitjes

Olivia: "We hebben tuinen geharkt, vloeren gedweild en we hadden een winkeltje. Hier konden mensen allerlei spullen kopen, zoals knuffels en zelfgemaakte tekeningen."

Van familie en vrienden tot buren, iedereen wilde helpen en daar werd goed mee verdiend. Juul: "Ik heb zelfs een keer schoenen gepoetst. Daar kreeg ik gewoon 2 euro voor!"

Flessen verzamelen

Een van de belangrijkste acties was in de hele wijk flessen verzamelen. Die leverden ze dan in bij de supermarkt voor statiegeld.

Olivia: "Eén keer waren we de tas vergeten en toen moesten we allemaal flessen dragen onder onze jas! Best wel onhandig, maar het is gelukkig wel gelukt en we kregen er ook nog 6 euro voor."

Meer dan 150 euro

Uiteindelijk haalden de meiden wel meer dan 150 euro op! Isabel: "Via een website kun je het geld naar Australië opsturen, dus dat gaan we doen. Zo kunnen we de koala's toch een beetje helpen."

Het opgehaalde bedrag wordt onder meer gebruikt om bomen te planten zodat de koala's straks weer een fijn thuis hebben. De actie van de meiden is nu gestopt, maar ze zijn erg trots op wat ze hebben bereikt.

Jouw nieuws op NUjunior

Heb jij ook iets leuks, bijzonders of juist iets verdrietigs meegemaakt? Stuur jouw nieuws samen met een foto van jou(w bijzondere moment) naar nujunior@nu.nl. Wie weet zie jij jouw nieuwtje terug op NUjunior.nl of via @nujunior op Instagram.