Wetenschappers hebben een nieuw ruimtegeluid ontdekt, dat elke zestien dagen op aarde te horen is. Zulk soort ruimtesignalen komen vaker voor, maar het is ongewoon dat ze zich herhalen. Zou er dan toch een alien iets proberen te zeggen?

Wetenschappers ontdekten het signaal in 2018. Een jaar later wisten ze zeker dat ze iets bijzonders hadden gevonden. Het geluid heeft namelijk een ritme. Vier dagen lang is het twee keer per uur te horen. Vervolgens wordt het twaalf dagen stil, waarna alles weer opnieuw begint.

Is daar iemand?

Tja, als iets zo regelmatig is, zou het natuurlijk kunnen dat iemand er iets mee bedoelt… Misschien probeert een alien op deze manier contact te leggen? Volgens de wetenschappers is die kans klein. Ze weten nog niet waar het signaal vandaan komt, maar ze denken dat het misschien uit de kern van een overleden reuzenster komt.

Terug naar de kern

Een overleden ster? Jazeker. Net als jij hebben sterren een leven, waar ooit een einde aan komt. Ze ontploffen dan en houden alleen een kern over. En daar komen dus misschien signalen vandaan…