Nadat ze bijna twee weken lang hadden rondgedobberd op de Zuid-Chinese Zee, zet een groep Nederlandse vakantiegangers eindelijk voet aan land. De passagiers van het cruiseschip waren in verschillende landen niet welkom, omdat het coronavirus aan boord van het schip was ontdekt.

Maar dinsdag kwam er eindelijk goed nieuws voor de passagiers. Ze zijn welkom in het land Cambodja. Dat is bijzonder, want veel landen weigerden het schip in hun havens. Ze waren bang dat zieke passagiers inwoners zouden besmetten met het virus.

Niet ziek

Aan boord van het schip zaten bijna 1.500 passagiers, onder wie 91 Nederlanders. Verschillende mensen op het schip bleken het coronavirus te hebben. Zij zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht. De andere passagiers werden ook getest op het virus. Zij zijn niet besmet.

Knuffel en bloemen

Toch weigerden veel landen de passagiers. Behalve Cambodja dus! Daar werden ze vandaag opgewacht met een bos bloemen en een knuffel van de premier van Cambodja. De passagiers nemen in Cambodja het vliegtuig naar huis.

Dankbaar

De reizigers zijn blij en opgelucht dat ze nu naar huis kunnen. Ook zijn ze Cambodja dankbaar voor de gastvrijheid.

Wil je meer weten over het coronavirus? Lees dan dit artikel.