Goed nieuws voor de passagiers van het cruiseschip Westerdam! Dinsdag kregen ze nog te horen dat hun boot niet mocht aanmeren in het Aziatische land Thailand. Daardoor lag het schip stil voor de kust van dat land. Nu heeft buurland Cambodja gezegd dat de reizigers in hun land wel welkom zijn.

Thailand liet het schip niet toe, want de regering was bang dat de reizigers het coronavirus hebben. Dokters zeiden al dat niemand aan boord besmet is, maar Thailand wilde het risico niet nemen. De reizigers zaten vast, want ook andere landen wilden ze niet aan land hebben.

Op naar Cambodja

De 1.455 passagiers, onder wie 91 Nederlanders, wilden vanuit Thailand naar huis vliegen. Nu dat niet gaat, helpt Cambodja hen dus verder. Donderdag komen de reizigers aan in dat land en kunnen ze het vliegtuig naar huis pakken.

Niet welkom

De Westerdam vertrok op 1 februari uit Hongkong en was onderweg naar Japan. Onderweg zou het schip stoppen bij andere Aziatische landen, zoals de Filipijnen en Taiwan. Maar door de uitbraak van het coronavirus waren ze bijna nergens meer welkom. Daardoor dobberde het schip een week lang op de zee.