Vervelend nieuws voor de reizigers van het Nederlandse cruiseschip de Westerdam. Hun schip ligt stil voor de kust van Thailand en mag voorlopig niet aanmeren. De Thaise regering is namelijk bang voor het coronavirus.

Het is trouwens niet zo dat iemand op de Westerdam besmet is. Toch laat de regering de boot niet toe. Op het schip varen zo'n 1.500 mensen. Ongeveer 90 van hen komen uit Nederland.

Toch niet

Maandag zei de Thaise regering nog dat de passagiers gewoon aan land mochten komen. Maar dat is nu dus weer teruggedraaid. Waarom? Dat is niet bekend.

Nergens welkom

Het schip vaart rond in de Zuid-Chinese Zee en is al dagen op zoek naar een plek om aan te meren. Eerder mocht de megaboot ook al niet aanmeren bij Japan en de Filipijnen. Nu mag de Westerdam dus ook niet meer aan land bij Thailand. De Thaise regering heeft wel beloofd brandstof, medicijnen en eten naar de boot te brengen.

Vervelend

De passagiers balen behoorlijk. Het was namelijk eigenlijk de bedoeling dat ze naar het vliegveld van de Thaise hoofdstad Bangkok werden gebracht. Van daaruit konden ze dan verder reizen of terugkeren naar huis.

Stil liggen in Japan

Ook in Japan ligt er een schip stil voor de kust. Op die boot zijn er wel mensen die het coronavirus hebben. Alle 3.700 mensen, onder wie 5 Nederlanders, moeten op hun kamer blijven. Zo is de kans kleiner dat er minder mensen besmet raken.