Het is druk bij de rechtbank in Maastricht. Hier gaat de rechtszaak tegen Nicky Verstappen verder. Hij werd meer dan 22 jaar geleden dood gevonden in Limburg. In de zomer van 2018 is Jos B. daarvoor opgepakt. In de rechtszaak wordt de komende tijd gekeken wat zijn straf moet worden.

Nicky was 11 jaar toen hij op kamp ging in het Limburgse Heerlen. Daar is hij 's nachts verdwenen. Een dag later werd hij dood gevonden op de hei in de buurt van het kamp. De politie is meteen een zoektocht gestart naar de dader, maar die werd een lange tijd niet gevonden.

Nieuwe manieren

In 2018 besloot de politie nog eens naar de zaak te kijken. Toen Nicky werd gevonden, zijn er namelijk sporen op zijn kleding gevonden. In die tijd kon de politie daar niet zoveel mee, maar 20 jaar later waren de opsporingsmanieren veel beter. Na een groot onderzoek lukte het dit keer wel om iemand op te pakken: Jos B.

Jos B.

De politie denkt dat Jos B. Nicky heeft meegenomen van het kamp. Daarna zou hij hem seksueel hebben misbruikt en gedood.

Niet de dader

Volgens de advocaat van Jos B. klopt dat niet. Hij zegt dat de sporen van B. niet betekenen dat hij ook de dader is. Om dat te bewijzen, wil hij dat in de rechtbank wordt gepraat met mensen die misschien iets hebben gezien toen Nicky verdween. De rechters hebben maandag gezegd dat dat mag. De getuigen moeten in maart naar de rechtbank komen.

Lange zaak

De zaak is dus nog niet afgelopen. De rechters nemen de tijd, zodat ze goed naar al het bewijs kunnen kijken. Pas in mei zeggen ze of Jos B. schuldig is en welke straf hij al dan niet krijgt.