Met meer dan tweehonderd jongens deden Imme (13) en Tijn (12) auditie voor de nieuwste Mees Kees-film. Brr... spannend! Maar de jongens deden het supergoed: zij werden gekozen voor de hoofdrollen.

Imme: "In de vierde ronde moest ik met Tijn spelen. Dat was zo gezellig. Ik hoopte echt dat we allebei door zouden gaan." Het was een tijdje duimendraaien, maar toen kregen de jongens te horen dat ze Tobias en Sepp waren. Tijn: "Ik was eigenlijk ziek, maar toen mijn moeder me vertelde dat ik mocht meedoen, waren mijn klachten gelijk over. Ik was zo blij!"

Eerste schooldag

Toch bleven de jongens een beetje zenuwachtig tot de eerste opnamen. Leendert, die Mees Kees speelt, snapt dat wel: "Ik heb al meer dan zeshonderd minuten Mees Kees gemaakt, maar als we aan een nieuwe film beginnen, voelt dat als een eerste schooldag. Dan wil ik het extra goed doen en ben ik toch weer zenuwachtig…"

Dikke blunder

Bij Leendert ging de eerste dag prima, maar Tijn had meteen een dikke blunder te pakken: "Ik moest keihard fietsen, maar de remmen waren kapot. Toen ging ik dus vol onderuit. En iedereen stond te lachen!" Gelukkig had Tijn niets gebroken en vond-ie het eigenlijk zelf ook wel grappig.

Actiefilm

Het is niet toevallig dat Tijn al meteen een stoere scène mocht doen. In de nieuwe film probeert Mees Kees van zijn hoogtevrees af te komen, zodat hij met zijn vriendin Marie-Louise een ballonvaart kan maken. Daardoor is Mees Kees in de Wolken veel meer een actiefilm dan de andere Mees Kees-films. Volgens Leendert maakte dat het filmen extra leuk: "Ik mocht op de tweede verdieping uit een raam klimmen en langs de regenpijp naar beneden glijden! Maar het allervetst vond ik dat ik mocht racen in een brandweerauto. Dat is zo’n spannende scène geworden..."

Donald Duck

Of het Mees Kees lukt om zijn hoogtevrees te overwinnen, kun je vanaf 11 december in de bioscoop zien. Eén ding gaat hem in elk geval niet lukken: een diploma halen. Na vijf films en een serie blijft hij stagiair. Leendert denkt dat dat voorlopig zo blijft: "Mees Kees is eigenlijk net Donald Duck. Die blijft ook altijd even oud, terwijl hij allerlei avonturen meemaakt." Zou dat betekenen dat er nog meer Mees Kees-films komen?

Mees Kees in de Wolken draait vanaf 11 december in de bioscoop.