Spelen op het toernooi Australian Open. Het is de droom van zo'n beetje elke tennisser. Toch heeft de Sloveense tennisster Dalila Jakupovic dinsdag besloten niet meer mee te doen aan het wereldberoemde toernooi in Australiƫ.

Ze speelde dinsdag een van de eerste wedstrijden van de Australian Open 2020. Deze wedstrijd vond plaats in Melbourne, een stad die al maanden last heeft van de bosbranden in Australië. Door alle rook kon Dalila niet goed ademen. In tranen besloot ze daarom op te geven.

Niet meer op je benen staan

"Het was echt heel vervelend, ik heb dit nog nooit meegemaakt", zei Dalila. "Ik was bang dat ik in zou storten, want ik kon niet meer lopen." Ondanks dat Dalila moest opgeven, liet de organisatie andere wedstrijden gewoon doorgaan. De organisatie van Australian Open zegt dat ze steeds samen met wetenschappers en artsen kijken of ze de wedstrijden moeten stoppen of niet.

Boos

Toch zijn veel tennissers boos op Australian Open. Ze vinden dat de lucht in Melbourne te slecht is en dat het er veel te warm is om de wedstrijden door te laten gaan. De temperatuur kan in die stad oplopen tot wel 45 graden.