Een team Nederlandse sporttalenten tussen de 15 en 18 jaar is in Lausanne in Zwitserland. Ze zijn daar voor de Jeugd Olympische Spelen (JOG) om mee te doen aan verschillende wintersporten. Vanochtend heeft het team voor de tweede keer een gouden plak binnengesleept. Schaatsster Myrthe de Boer werd eerste op de 1.500 meter schaatsen.

Myrthe vertelt over haar race: "Ik kwam voor een medaille, maar ik was er vooraf nog niet zo zeker van. De 500 meter-race van gisteren ging namelijk niet zo lekker. Gelukkig heb ik de knop om weten te zetten en heb ik deze rit gewonnen!"

Eerste gouden plak

De eerste Nederlandse gouden medaille op de Spelen van dit jaar werd binnengesleept door een andere schaatsster, Isabelle Grevelt. Zij sprintte de snelste tijd op de 500 meter schaatsen. Myrthe werd toen zevende.

Wintersporten

Bij deze editie van de JOG worden alleen wintersporten beoefend. De sporten waar de Nederlandse talenten aan deelnemen zijn ijshockey, snowboarden, langebaanschaatsen en shorttrack. De sportievelingen zijn nog tot 22 januari in Zwitserland.