Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is begonnen! Vanaf nu kunnen we elke week zien hoe de kandidaten op zoek gaan naar de mol. Omdat we reuzenieuwsgierig zijn wie de saboteur is, speuren we elke week naar hints. Maar let op: we gaan hier wel het één en ander verklappen!

Dit jaar reizen de kandidaten af naar China. En wat begon het nieuwe seizoen daar prachtig, hè? Eén voor één liepen de deelnemers over een rode loper naar een prachtige eeuwenoude muur. Daar stond presentator Rik.

Geluk of wijsheid?

Hij vertelde dat er 2 poorten in de muur zitten. Een van de poorten staat voor wijsheid, de andere staat juist voor geluk. De spelers moesten een poort kiezen en er doorheen wandelen. Achter de poorten begon het spel!

Hints verzamelen

Als fan kan je de mol op twee manieren ontmaskeren: je kan goed kijken naar het gedrag van de kandidaten, maar de makers verstoppen ook hints in de afleveringen.

Speuren

Sommige fans speuren elke week naar die hints. Wij verzamelden 4 hints en verdachte momenten. En wie verdenkt ex-mol Thomas eigenlijk? Laten we beginnen!

1. Wat staat er op de ring van Buddy?

Eén fan heeft wel heel goed gekeken naar het patroon op de ring van Buddy. Als je goed kijkt, zie je dat het patroon op een vingerafdruk lijkt. En laat een vingerafdruk nou net het logo van Wie is de Mol? zijn! Verklapt Buddy ons stiekem dat hij de mol is? Of is het gewoon toeval?

De ring van Buddy.

2. 'Afschermen'

Elke aflevering heeft een titel. We kennen de trucjes van de makers inmiddels een beetje en weten dat er in die titels best hints verstopt kunnen zitten. Neem de titel van deze aflevering: Afschermen. Het viel een fan op dat Jaike de ogen van Tina en Johan afschermt als de kandidaten een penningsmeester moeten kiezen. Verdacht, of toch niet?

Jaike schermt de ogen van Tina en Johan af.

3. 'Het is (s)ick!'

Terug naar Buddy. Vanaf het begin van de aflevering is het duidelijk dat hij een supervrolijke kandidaat is. Tijdens een tussenstukje roep hij: "Het is sick!" Of lijkt dat maar zo en roept hij stiekem: 'Het is ik?' Beetje verdacht, Buddy. We houden je in de gaten!

Buddy zegt: 'Het is (s)ick!'
18
Buddy zegt: 'Het is (s)ick!'


4. Ziet Tina bijna niks?

In het begin van de aflevering moeten de kandidaten kistjes openen. Tina zegt na het openen van zo'n kistje dat ze de tekens op een blaadje niet goed kan lezen. Mollen kunnen bijna niks zien. Zegt Tina met een omweg dat ze een mol is?

Is Tina de mol?

5. Wat denkt een oude mol?

Ken je Thomas nog? Hij was 2 jaar geleden de mol. Hij weet dus heel goed hoe er wordt gemold. Thomas denkt dat Claes de boel bedriegt, vertelde hij aan NU.nl. "Hij blijft op de achtergrond en is rustig. Ik heb in de voorgaande jaren altijd wel kandidaten verdacht die het altijd haalden tot de finale, dus ik doe vast iets goed."

Thomas was 2 jaar terug de mol.

Zou Thomas inderdaad gelijk hebben? Volgende week meer!