Het is de Nederlandse volleybalsters niet gelukt om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Zaterdag verloren de vrouwen van Duitsland in de halve finale van het kwalificatietoernooi. Balen dus!

Het land dat het kwalificatietoernooi wint, mag in in de zomer meedoen aan de Olympische Spelen. Je kan je dus vast voorstellen dat de vrouwen nogal verdrietig waren na de wedstrijd.

Teleurgesteld

"Ik heb gewoon pijn in mijn hart", zei speelster Anne Buijs na het verlies. Haar teamgenoot Floortje Meijners zei tegen de nieuwszender NOS dat haar team beter had moeten spelen. "Ik heb er alles aan gedaan wat ik kon, maar helaas zat het er niet in. We hebben niet gespeeld zoals we kunnen spelen"

Hoe werkt volleybal eigenlijk?

Je wint een volleybalwedstrijd als je team drie sets binnensleept. Een set win je door 25 punten te scoren. Je moet wel 2 punten meer hebben dan je tegenstander. Daarom heb je soms meer dan 25 punten nodig voor een set. Als beide teams 2 sets hebben, is de laatste set wat korter. Duitsland won de wedstrijd in 3 spannende sets: 27-25, 25-23 en 25-22.

Vanavond de finale

Voor de Turkse volleybalfans werd het wel een mooie avond. Hun team won namelijk van Polen. Zondagavond moeten Turkije en Duitsland uitvechten wie er naar de Olympische Spelen in Japan mag. Want alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich. Spannend!