Als echte Molloot kan je natuurlijk niet wachten tot de eerste uitzending van Wie is de Mol? begint. En natuurlijk heb jij alle kandidaten al grondig bestudeerd. Maar wat weet jij eigenlijk van het programma zelf? Wij zetten de interessantste Mol-feitjes voor je op een rij:

1. Er zijn nu al hints gevonden

De fanatiekste molloten komen al met wilde theorieën. Iemand heeft bijvoorbeeld goed naar het intro gekeken. Daarin zien we twee jongens die iets zeggen in het Chinees. Als je deze zin vertaalt, krijg je 'Vaak wil ik het zien'. Vertaal je het woord 'mol' naar het Chinees, dan krijg je een woord dat klinkt als 'zie'. Hmmm, interessant. Laten we opletten wie van de kandidaten iets verdachts doet dat met zien of kijken te maken heeft!

2. Rik van de Westelaken weet wie het is

Vorig jaar wist zelfs presentator Rik niet wie de mol was. Dit jaar weet hij het wel en dat vindt hij wel fijn. Wat denk je, zou hij de mol aankijken bij het uitleggen van de spellen? Goed opletten!

3. Mol Merel Westrik heeft een mooi record…

Zij zorgde ervoor dat de pot van vorig jaar historisch laag was! Winnaar Sarah Chronis kon 'maar 10.150 euro in haar zak steken. Het hoogste bedrag dat een Mol-winnaar mee naar huis nam? Dat is 82.500 gulden- omgerekend 37.437 euro.

4. Het programma komt uit België

Wie is de Mol? is bedacht door Belgische programmamakers! Bij onze zuiderburen heet het programma De Mol. Zij begonnen een jaar eerder dan Nederland met het programma. In de Belgische versie zijn geen bekende mensen te zien, maar alleen 'gewone' Belgen. In totaal wordt Wie is de Mol? gemaakt in zo'n 30 landen.


5. De kandidaten én makers krijgen een vertrouwenspersoon

Natuurlijk wil je het met iemand delen als je iets bijzonders meemaakt. Maar als iedereen álles van het seizoen weet, is het programma natuurlijk niet meer zo geheimzinnig. Daarom mogen de makers en de deelnemers een iemand in vertrouwen nemen. Verklappen ze toch nog wat aan iemand anders, dan krijgen ze een boete van zo'n 250.000 euro.