In een Canadees dorp zijn ze er helemaal klaar mee: ze willen niet langer in een plaats wonen die Asbestos heet. Daarom houdt de burgemeester een verkiezing voor een andere naam. Alle inwoners mogen een voorstel doen.

Het dorp heet Asbestos omdat er vroeger veel asbest uit de grond werd gehaald. Dat is een stof die gebruikt werd in de bouw. Tegenwoordig mag asbest niet meer gebruikt worden, omdat je er erg ziek van kunt worden.

Meteen aan ziektes denken

Volgens de inwoners van Asbestos is het lastig dat hun dorp hetzelfde heet als een ziekmakende stof. Zo zouden bedrijven er geen kantoor willen openen. Ze zijn bang dat ze weinig verkopen omdat mensen meteen aan erge ziektes denken als ze de plaatsnaam horen. En in Asbestos willen ze juist graag meer geld verdienen!

Naam met geschiedenis

De burgemeester is daarom een verkiezing begonnen. Alle inwoners mogen een nieuwe naam verzinnen. De gemeenteraad kiest dan uiteindelijk de allerbeste. Volgens de burgemeester gaan ze er vooral op letten of de naam bij de geschiedenis van het dorp past. En of-ie wat positiever is dan Asbestos, natuurlijk.