Zes jaar was hij, toen hij klaar was met de basisschool. En hij was zeven toen hij de middelbare afrondde. En nu? Nu heeft hij zijn diploma van de universiteit bijna op zak! We hebben het over de superslimme Laurent Simons (9)!

Ja, de superslimme Laurent gaat supersnel door zijn schooltijd heen. Zo snel, dat hij in het Guinness Book of Records komt!

Naar de Verenigde Staten?

Als hij zijn laatste opdracht eenmaal heeft ingeleverd, komen er belangrijke mensen van Amerikaanse universiteiten naar Nederland toe.

Zij willen samen met Laurent en zijn huidige universiteit kijken of er misschien een samenwerking kan komen. Heel misschien gaat Laurent dus in de Verenigde staten studeren!

Het studentenleven

Laurent studeert nu nog elektrotechniek aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Hij leert dus alles over elektriciteit. En snel ook! Want doordat hij zo slim is, heeft hij moeilijke dingen snel door.

Het studentenleven beviel Laurent trouwens heel goed! Studenten hebben soms namelijk vrij in de ochtend. "Dan kon ik lekker uitslapen of niks doen", zegt Laurent.

Laurent werkt met een van de machines van de universiteit.

Laurent werkt met een van de machines van de universiteit.

Tussen de twintigers

Andere studenten, die vaak twintigers zijn, doen er meestal twaalf weken over om een vak te leren. Maar Laurent krijgt dit in één week voor elkaar. De meeste kinderen maken vooral vrienden op school.

Dat betekent niet dat Laurent alleen maar vrienden heeft die veel ouder zijn. "Ik ken mijn beste vriendinnetje bijvoorbeeld van de basisschool, en mijn neef is mijn beste vriend!"

Hart voor gezondheid

Uiteindelijk heeft Laurent een heel belangrijk doel. Hij wil mensen gezond maken. "Ik ben geïnteresseerd in alle delen van het lichaam", zegt hij. "Ik wil bijvoorbeeld een robotarm kunnen maken, of een manier verzinnen om een lever te herstellen of te vervangen."

Maar om te weten wat je daarvoor moet doen, moet je verstand hebben van gezondheid en van techniek. Daarom gaat hij zich waarschijnlijk richten op gezondheid.