Zo lang mogelijk een grasmaaier op je kin houden. Zo ver mogelijk onderwaterfietsen. Jonglerend een marathon lopen. Klinkt onmogelijk? Ashrita Furman uit Amerika deed het allemaal en brak daarmee allemaal wereldrecords. Afgelopen weekend was de Impossibility Challenger, een festival voor mensen met een passie voor records breken.

Op het festival werden door recordbrekers uit 11 verschillende landen zo'n 25 recordpogingen gedaan. Ashrita verbrak op het festival het record zo lang mogelijk een grasmaaier op je kin balanceren.

Uitdaging

"Ik hou van de uitdaging", antwoordde Ashrita lachend op de vraag van Omroep West waarom hij die gekke dingen doet. "Iets doen wat bijna onmogelijk lijkt en dat dan trainen en uitvoeren." Het was niet Ashrita's eerste record. In zijn leven brak hij meer dan 700 wereldrecords!

Bizarre records

De deelnemers proberen met hun poging in het Guinness World Records-boek te komen. Daarin staan de bekendste, grootste en meest bizarre records die ooit werden gebroken.

Dobbelstenen op kattenpoot

Een greep uit de records die in het boek staan: de meeste hoelahoepen draaiende houden op lichaamsdelen, de meeste salto's maken tijdens het vuurspugen, de oudste dj ter wereld en de kat die de meeste dobbelstenen kan balanceren op zijn poot.