In IJsland wordt al tien jaar een doosje frietjes en een hamburger van de McDonald's bewaard. Na al die jaren is er nog geen pluisje schimmel op de snacks te bekennen.

In het jaar 2009 ging McDonald's weg uit IJsland. Vlak voordat het laatste restaurant sloot, bestelde een man een doosje frietjes en een hamburger. Niet om op te eten, maar om te bewaren! De man had ooit gehoord dat het eten van McDonald's niet vergaat. Hij wilde zelf uitvogelen of dat waar is.

Naar het museum

Hij bewaarde het eten in een vuilniszak in zijn garage. En ja, na drie jaar kon hij nog steeds geen schimmels op de frietjes en de hamburger bespeuren. Hij gaf de snacks aan een belangrijk museum in IJsland.

Te zien op webcam

Inmiddels is het alweer tien jaar geleden dat de man de snacks kocht. Ze liggen nu in een glazen kastje in een hotel. Met een webcam worden de frietjes en de burger dag en nacht in de gaten gehouden. Je kan de beelden van de snacks hier bekijken.

Droge lucht?

Een expert op het gebied van voedsel sprak over de snacks met de BBC. Dat is een Engelse nieuwszender. De man zei dat het kan dat voedsel niet beschimmelt als het in heel droge lucht ligt. Het zou dus best kunnen dat de snacks daarom niet vergaan.