Het klinkt wat vreemd: een kip stelen uit een Amsterdamse theaterschool. Toch heeft een vrouw in 2016 kip Jip meegenomen. Vrijdag heeft de rechter gezegd dat ze dat echt niet had mogen doen.

Kip Jip was onderdeel van een experiment. Een student van de theaterschool wilde zijn publiek laten stemmen of de kip mocht blijven leven. Als de meeste mensen vonden dat Jip dood moest, zou hij hem zelf slachten. Zo zouden mensen beter snappen waar hun eten vandaan komt.

Boos

Sandra van de W. was boos over het experiment. Volgens haar was het niet nodig om een kip dood te maken om mensen te laten nadenken over eten. Daarom heeft ze Jip meegenomen uit de theaterschool.

Rechter

Vorig jaar heeft de rechter gezegd dat Sandra de kip niet had mogen meenemen. Het was nog niet zeker dat Jip echt dood zou gaan. Ze had hem dus niet hoeven te'redden'. Toch kreeg Sandra geen straf. Daar was de diefstal niet erg genoeg voor.

Hoger beroep

Sandra is in hoger beroep gegaan. Dat betekent dat een andere rechter nog eens naar de zaak kijkt. Ze hoopte dat deze rechter zou zeggen dat ze Jip had mogen meenemen. Dat is niet gebeurd. Sandra krijgt nog steeds geen straf, maar de rechter vond wel dat ze Jip niet had mogen stelen.

Overleden

Uiteindelijk is Jip niet geslacht. Een paar maanden nadat hij was gestolen, is hij doodgegaan.