Heb je een hond, maar vind je een reuzenpanda eigenlijk veel schattiger? Dan kon je in een Chinees café je hond laten omtoveren tot een zwart-wit exemplaar. Leuk? Veel mensen vinden van niet. Het café krijgt veel kritiek via social media. Mensen vinden het namelijk dierenmishandeling.

De café-eigenaar wilde iets bijzonders doen met zijn café. Daarom besloot hij het verven van de hondjes aan te bieden. Voor bijna €200 werden de viervoeters tot reuzenpanda's omgetoverd.

Social media

Er kwamen beelden van het café en de hondjes op social media terecht. Veel mensen vonden het zielig voor de hondjes. Iemand grapte zelfs: "We zullen de eigenaar eens zwart-wit verven." Het café is nu gestopt met het verven van de hondjes.

Pandaplaats

Het café ligt in de Chinese plaats Chengdu. Deze plaats staat bekend als de woonplaats van panda's. Het hondenras Chow Chow komt daar ook veel voor. Met een likje verf, lijken deze hondjes net op panda's.

Bedreigde diersoort

Wist je dat de reuzenpanda een bedreigde diersoort is? Dat betekent dat er nog maar weinig panda's zijn. De kans bestaat dat reuzenpanda's helemaal verdwijnen. Dit komt omdat er steeds minder bos en bamboe is voor de dieren.