Dinsdagavond zag een jonge vrouw uit Weert drie jongens bij een rioolbuis staan. Ze hoorde gemiauw en de jongens hadden de rioolbuis vast. De vrouw liep ernaartoe en wat bleek? Het kopje van een kleine rode kitten stak half uit de buis. Ze hebben de kitten kunnen redden.

Op de plek waar de jongens stonden, werd aan de grond gewerkt. De straat lag daar een stuk open en er lagen smalle groene buizen langs de weg. De kitten is waarschijnlijk in zo'n buis gekropen.

Reddingsactie

De jonge vrouw, Isabelle Sluwezski, vertelt aan RTL: "De drie jongens waren al een tijdje bezig om de kat te bevrijden. Ik ben ze gaan helpen. Toen de reddingsactie gelukt was, gaven de jongens elkaar een high five en fietsten ze weg. Ik stond daar met de kitten en heb hem maar mee naar huis genomen."

Facebook

Op Facebook heeft Isabelle foto's en video's van de reddingsactie geplaatst. Ook roept ze mensen op om het bericht te delen, zodat ze de baasjes van de kitten hopelijk kan vinden. Ze schrijft: "Wij verzorgen de kitten hier met liefde. Maar we willen natuurlijk niet dat het baasje zijn kitten mist. We hopen de eigenaar te vinden."