Heb je weleens melk gedronken uit een grote doorzichtig melkfles? Aan de bovenkant van deze fles zit een blauwe ring. Zo’n ring is om het nekje van een egel terechtgekomen. Superzielig! De egel is zwaargewond geraakt, meldt Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet op Facebook.

Als afval niet netjes in de prullenbak wordt gegooid gaat het zwerven. Dat wordt ook wel zwerfafval genoemd. Door de wind worden afvalresten meegevoerd en kunnen ze in de natuur terechtkomen. Dat kan gevaarlijk zijn voor dieren, zoals egels.

Melkfles

De egel is gevonden in Wieringerwerf en naar de stichting gebracht. Toen een medewerkster de egel onderzocht, zag ze verschillende wondjes op zijn lijfje. Al snel ontdekte ze hoe dat kwam. Er zat een blauwe plastic ring om de nek van de egel. Via Facebook deelt de stichting een foto die laat zien om wat voor ring het gaat:

Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet deelt op Facebook van welk melkpak de plastic ring afkomstig is.

Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet deelt op Facebook van welk melkpak de plastic ring afkomstig is.

In goede handen

De egel is naar de dierenarts gebracht. Die heeft de egel geopereerd en de ring verwijderd. Een medewerker vertelt aan NUjunior: "Van maandag op dinsdagnacht is hij daar gebleven zodat hij kon bijkomen van de operatie. Vandaag komt hij terug bij ons. We gaan er alles aandoen om hem goed te laten herstellen."