Heb je het ook gezien? Deze week dook er een filmpje op waarin je een dolfijn in een kanaal van de Italiaanse stad Venetië ziet zwemmen. De dolfijn zou dit doen omdat er geen boten meer varen door het coronavirus. Supercool, maar helaas bleek het bericht hartstikke nep te zijn! En zo was er meer dierennieuws dat niet klopte.

Want er waren ook berichten van olifanten die een dutje deden in een verlaten Chinese theetuin en er zouden naast dolfijnen ook veel zwanen zijn teruggekeerd naar de kanalen van Venetië. Helaas, allemaal nep! Daar kwam het tijdschrift National Geographic achter.

Op andere plekken gemaakt

Zo bleek de foto van de zwanen op een andere plek te zijn geschoten. En de video van de dolfijn? Die is gemaakt in een haven op het eiland Sardinië. Omdat foto's, filmpjes en verhalen via het internet snel rondgaan, worden ze niet altijd goed gecheckt. Is een verhaal te mooi om waar te zijn? Dan kan het dus best zijn dat het niet klopt.

Filmpje

Omdat het filmpje van de dolfijn zo mooi is, hebben we het hieronder toch geplaatst. Maar knoop het goed in je oren: dit is dus niet in de stad Venetië gefilmd, maar op een Italiaans eiland in een stuk zee waar al lange tijd dolfijnen zwemmen!

Deze dolfijn zwemt niet in Venetië
55
Deze dolfijn zwemt niet in Venetië